رئیس سازمان بازرسی کل کشور از شناسایی گلوگاه‌های فساد در کشور خبر داد و گفت: ریشه‌ها و زمینه‌های فساد را می‌خشکانیم.

ذبیح‌الله خداییان  سخنگوی قوه قضاییه

به گزارش همشهری آنلاین، ذبیح‌الله خدائیان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور صبح امروز در جلسه شورای اداری استان کردستان که در سالن پیامبر اعظم(ص) استانداری برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و تبریک روز خبرنگار اظهار داشت: خبرنگاران سربازان خط مقدم جبهه فرهنگی هستند که نقش مهمی در این عرصه دارند، اگر ما امروز شاهد صحنه‌هایی حق علیه جبهه باطل هستیم، ناشی از زحمات فعالان این عرصه بوده که با ایثار و فداکاری این صحنه‌ها را خلق و موجب انتقال ارزش‌ها به نسل‌های بعد هستند.

وی با بیان اینکه در اسلام و قرآن از مسئولیت به عنوان امانت نام برده شده است، گفت: مسئولیت‌های مدیران نیز شامل آیه و فرموده قرآن و از شهدا به ما رسیده و باید به‌درستی آن را انجام دهیم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر اینکه نباید از فرصت مسئولیت دچار غرور و به نفع شخصی، اقوام و خویشان استفاده کنیم، تصریح کرد: اگر با دید امانت و با برنامه به مسئولیت نگاه کنیم، کار را به صورت شایسته انجام خواهیم داد.

وی با تاکید بر اینکه باید مدیران‌ ادارات برای پیشبرد اهداف نگاه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت داشته باشند، افزود: در صورت عدم برنامه‌ریزی، دچار روزمرگی و سستی خواهیم شد اما اگر خود را خدمتگزار و امین مردم بدانیم هیچ‌گاه احساس کسالت و ناراحتی نخواهیم کرد.

خدائیان بیان کرد: زمانی که شهروندان در مراجعه به اداره دغدغه‌های خود را مطرح و احساس ناراحتی کردند، خود را ارباب ندانیم، هیچ‌گاه ناراحت نخواهیم شد و مشکلاتشان را پیگیری خواهیم کرد. در این‌صورت بسیاری از مشکلات حل می‌شود و نتایج خوبی حاصل می‌شود.

وی با اشاره به اصل ۱۷۴قانون اساسی دو وظیفه "نظارت بر اجرای صحیح قوانین و نظارت بر حسن جریان امور" به سازمان بازرسی سپرده شده است، اظهار کرد: در صورت اجرای قانون، این رسالت نیز به درستی اجرا شده و دچار موازی‌کاری نخواهیم شد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه قوانینی که نمایندگان مجلس وضع کرده، در قالب طرح و لوایح مختلف در مجلس بررسی و تصویب یا رد خواهد شد، خاطرنشان کرد: قانون ششم برنامه توسعه در حال اتمام است اما سوال اینجاست چند قانون اجرایی شد؟ آیا قانون سلامت اداری، خرید کالای ایرانی قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، جوانی جمعیت، عفاف و حجاب، قانون اصل ۴۴ و ۴۹ که تکالیفی برای دستگاه‌ها مشخص کرده، دقیق اجرایی شده است؟

وی با بیان اینکه سازمان بازرسی عملکرد دستگاه‌ها را رصد خواهد کرد، عنوان کرد: در دوره جدی  تحول با  اجرای صحیح قوانین تاکید شده و سازمان بازرسی مکلف شده که تکالیف دستگاه‌ها احصا و در حوزه جوانی‌ جمعیت به صورت خوداظهاری ابلاغ شده است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر اینکه قانون جوانی جمعیت باید اجرایی شود در غیر اینصورت دچار مشکل خواهیم شد، ابراز داشت: نظارت سازمان بازرسی عام و جامع بوده یعنی قبل، حین و بعد از هر وقوع و اتفاقی وجود دارد.

به گفته وی، در قانون سازمان بازرسی برای هشدارها به دستگاه‌ها، ضمانت اجرا وجود داشته و در غیر اینصورت پرونده کیفری برای آن دستگاه تشکیل و جرم محسوب خواهد شد.

خدائیان با بیان اینکه در دوره جدید مدیریت و سند تحول قضایی، نخستین وظیفه‌مان پیشگیری است یادآور شد: نظارتمان پیشگیرانه است و دنبال مچ‌گیری نیستیم. مهم این است که جرمی اتفاق نیفتند و در صورت مشاهده کوچک‌ترین لغزش تذکرات لازم را داده و در کنار مدیران خواهیم بود.

وی با تاکید بر اینکه سازمان بازرسی چشم بینای مدیران بوده و این انتظار می‌رود که مسئولان ما را در کنار خود ببینند، گفت: معتقدیم مدیران سرمایه‌های نظام بوده و در صورت اشتباهات نیز با تذکرات به‌موقع، اجازه نمی‌دهیم آسیبی ببینند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور توجه به گلوگاه‌های فساد و زمینه‌های فساد را جزو برنامه‌های اولویت‌دار دانست و افزود: برخورد با ریشه‌های فساد اصل بوده و در این‌صورت مفسدی نخواهیم داشت، در همین راستا شفاف‌سازی و الکترونیکی‌کردن امور را در دستور کار داده و انتظار همراهی مدیران داریم.

وی با بیان اینکه معادن نباید خام‌فروشی داشته باشد، افزود: باید مجوزهای لازم سرمایه‌گذاری آماده و از سرمایه‌گذاران واقعی برابر قانون حمایت کنیم. پروسه طولانی در فرایند مجوزها و مراجعات زیاد فساد را به دنبال خواهد داشت.

برخورد با ترک فعل و تشکیل پرونده برای مدیران ناتوان

رئیس سازمان بازرسی کل کشور حمایت از مدیران سخت‌کوش و پرتلاش را جزو رسالت این سازمان خواند و گفت: وظیفه سازمان بازرسی تنها شناسایی نقاط ضعف نیست بلکه در بازرسی و نظارت‌ها در صورت عملکرد مثبت دستگاه‌ها، مدیران را به مافوق و جامعه معرفی خواهیم کرد.

وی از راه‌اندازی سامانه بررسی عملکرد مدیران ادارات خبر داد و بیان کرد: گنجینه‌ای از اطلاعات مدیران را در اختیار داشته و در سامانه عملیاتی خواهیم کرد که در صورت مثبت یا منفی بودن عملکرد، در انتصابات بعدی لحاظ شود.

خدائیان از برخورد با ترک فعل و تشکیل پرونده برای مدیران ناتوان خبر داد و افزود: مدیرانی هم که تلاشگر و خدمتگزار مردم باشند را حمایت خواهیم کرد.

وی هشدار داد: مسئولانی که تنها مسئولیت را برای ریاست گرفتن بر عهده می‌گیرند با آنان برخورد خواهد شد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اینکه معادن زیادی در استان وجود داشته که خام‌فروشی می‌کنند، تصریح کرد: باید صنایع تبدیل و فرآوری این معادن در استان ایجاد شود که این نیاز به همراهی همه دستگاه‌ها دارد.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود به وضعیت جاده‌های استان اشاره کرد و افزود: همه تصادفات در جاده‌های کردستان که ناشی از اشتباهات انسانی نیست بلکه مشکل از زیرساخت‌ها و نقاط حادثه‌خیز بوده که باید پیگیری و این مشکلات رفع شود.

خدائیان با تاکید بر اینکه باید زیرساخت‌های لازم سرمایه‌گذاری در استان فراهم شود، عنوان کرد: نباید پروژه‌های نیمه‌تمام را رها کنیم و تنها دنبال افتتاح پروژه باشیم. باید سراغ مدیرانی برویم.

وی از فعالیت ۸هزار چاه غیر مجاز در استان خبر داد و گفت: موضوع ساخت و سازهای غیرمجاز و معوقات بانکی از دیگر مشکلاتی در کردستان بوده که باید پیگیری و جلوی آن گرفته شود.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر اینکه باید مدیران در برابر سهل‌انگاری‌ و کم‌کاری‌های خود پاسخ‌گو باشند، یادآور شد: امورات و کارها با تعامل و انسجام پیش خواهد رفت در غیراینصورت دچار مشکل خواهیم شد.

وی ابراز داشت: در این سفر مشکلات استان کردستان را بررسی و به مسئولان کشوری منعکس و پیگیری خواهیم کرد.
خدائیان ضمن قدردانی از رئیس‌کل دادگستری و بازرس‌کل استان کردستان بابت اقدامات خوبی که در طول یکسال اخیر در استان انجام شده است، گفت: امیدواریم بیش از پیش شاهد توسعه و تحول در کردستان باشیم.

تحقیق و تفحص از دستگاه‌های اجرایی انجام شود

علیرضا زندیان رئیس مجمع نمایندگان استان کردستان نیز در همین جلسه ، ضمن قدردانی از اقدامات دولت در استان اظهار داشت: استاندار کردستان با رویکرد و مردمی‌بودنش، سیاست دولت آیت‌الله رئیسی را در کردستان اجرایی و تحقق بخشیده است.

وی با اشاره به تغییر و تحول مدیران استانی گفت: باید عملکرد مسئولان ضعیف مشخص و به مردم اطلاع‌رسانی شود.

رئیس مجمع نمایندگان کردستان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در حوزه عمرانی با مشکلات زیادی مواجه و فصل عمرانی و اجرای پروژه‌ها در استان بسیار کم است، تصریح کرد: نیاز است نظارت بر فعالیت‌های عمرانی و تخصیص اعتبارات به پروژه‌ها ارتقا یاید.

وی با بیان اینکه محور مواصلاتی بیجار به دیواندره نقاط حادثه‌خیز زیادی دارد، افزود: پروژه‌های این محورها به کندی پیش رفته که از دستگاه‌های نظارتی استان کردستان دستور تسریع و کمک داریم.

زندیان از اعلام آمادگی برای کمک و همراهی دستگاه‌های نظارتی خبر داد و اظهار کرد: پیشنهاد می‌شود تحقیق و تفحص از دو سازمان در کردستان آغاز شود، اگر عملکرد مثبت بود از مدیران تشکر و در صورت مشاهده هر گونه ضعف، به مردم اطلاع‌رسانی کنیم.

وی با تاکید بر اینکه تحقیق و تفحص از دستگاه‌های اجرایی استان کردستان صورت گیرد، اظهار کرد: با تغییر مدیریت استان، همراهی لازم با نمایندگان مجلس برقرار بوده و کارها به خوبی پیش می‌رود.

رئیس مجمع نمایندگان کردستان در مجلس شورای اسلامی خاطب به استاندار یادآور شد: در مدیران مشکلی نداریم بلکه در بدنه ادارات استان با مشکل مواجه هستیم چراکه سرمایه‌گذاران و کارآفرینان برای کسب مجوزهایشان بعد از چندین ماه(۴ماه) موفق به انجام کارهایشان نمی‌شوند، بنابراین انتظار می‌رود دستورات لازم برای رفع این گرفتاری‌ها صادر شود.

کد خبر 696926
منبع: تسنیم

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار حقوقی و قضایی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • نیمار IR ۱۲:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۲
    0 0
    تورا بخدا فکری به حال بازنشستگانی که در ادارات مختلف به سرکار آمده اند بکنید همین بازنشسته هستند که نیروی جوان فعال جامعه را به فقر وبدبختی وفلاکت واعتیاد وجمع کردان ضایعات مجبور نموده اند چرا از ورود آنها در ادارات وموسسات دولتی وخصوصی جلوگیری نمی کنید